Tiedote YT-neuvotteluista

 Ylöjärven kaupunki aloitti YT-neuvottelut koronaepidemian aiheuttamien taloudellisten vaikutusten johdosta 30.3.2020. Sitä ennen oli jo osa kaupungin työntekijöistä asetettu palkanmaksun keskeytyksen piiriin.

Varsinaiset YT-neuvottelut käynnistyivät 9.4.2020. JUKOA edusti näissä neuvotteluissa pääluottamusmies Hannu Kujanpää ja varhaiskasvatuksen luottamusmies Heini Pihko. Neuvottelut käytiin lähineuvotteluina ei etäneuvottteluna.

Alunperin YT:n piirissä oli noin 300 työntekijää ruokapalveluista, siivoustoimesta, vapaa- ja nuorisopalveluista, kirjastoväestä ja varhaiskasvatuksesta.

Neuvottelut jatkuivat 17.4. ja 22.4.2020

Monivaihesten ja vaikeiden neuvotteluiden lopputulos oli että palkanmaksun keskeytys peruttiin kokonaan ja palkat maksettiin takautuvasti takaisin. Lomautusten määrä supistui lisäksi 170 työntekijään. JUKOlaisittain tulos oli erinomainen. Pääluottamusmies sai apua ja tukea eri AKAVAlaisista liitoista sekä lakimiehiltä.

OAJ:läisiä/ TALENtilaisia varhaiskasvatusopettajia kuuluu lomautsten piiriin kaikkiaan 29 henkilöä. Näistä lähes kaikki ”ottivat lomautuksen” omasta halustaan oman riskiryhmään kuulumisen tai kotona omien lasten etäkoulunkäynnin tukemisen johdosta. Päivärahaoikeus heillä on Valtioneuvoston poikkeustilapäätöksen mukaan ilman omavastuupäiviä.

Myös lomamatkalla ennen epidemian alkamista olleet ja 16.3. jälkeen palanneet saivat neuvottelujen tuloksena palkallisen 14 vuorokauden karanteenin, vaikka oireita ei olisi ollutkaan.

Lomautusten kesto myös lyheni kuukauteen. Pääsääntöinen lomautuskuukausi on kesäkuu. Osan lomautus on pätkitty kesä-heinäkuulle.

Pääluottamusmies Hannu Kujanpää